Jeszcze zdrowsza i jeszcze pyszniejsza niż rosół. Szybka zupa z wspaniałym szpinakiem, zielonym groszkiem i tortellini. W sam raz na niedzielny obiad.

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza na porcję: 393 kcal B: 17.7 g T: 3.3 g W: 77.3 g
SKŁADNIKI:
1 l bulionu drobiowego (sprawdź cenę)
2 liście laurowe (sprawdź cenę)
200 g tortellini (sprawdź cenę)
50 g mrożonego zielonego groszku
1 pełna garść szpinaku (sprawdź cenę)
PRZYGOTOWANIE:
1. Wlej wywar do dużego garnka, dodaj liście laurowe i doprowadź do wrzenia.
2. Dodaj tortellini i gotuj przez 4 minuty.
3. Dodaj groszek, gotuj przez kolejne 3 minuty a następnie dodaj szpinak i gotuj aż zmięknie.
4. Nałóż do misek i podawaj z chrupiącym chlebem. Smacznego!