Zupa z tortellini i szpinakiem

Jeszcze zdrowsza i jeszcze pyszniejsza niż rosół. Szybka zupa z wspaniałym szpinakiem, zielonym groszkiem i tortellini. W sam raz na niedzielny obiad.

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 15 minut

Wartość odżywcza na porcję: 393 kcal B: 17.7 g T: 3.3 g W: 77.3 g


SKŁADNIKI:


1 l bulionu drobiowego (sprawdź cenę)

2 liście laurowe (sprawdź cenę)

200 g tortellini (sprawdź cenę)

50 g mrożonego zielonego groszku

1 pełna garść szpinaku (sprawdź cenę)


PRZYGOTOWANIE:


1. Wlej wywar do dużego garnka, dodaj liście laurowe i doprowadź do wrzenia.

2. Dodaj tortellini i gotuj przez 4 minuty.

3. Dodaj groszek, gotuj przez kolejne 3 minuty a następnie dodaj szpinak i gotuj aż zmięknie.

4. Nałóż do misek i podawaj z chrupiącym chlebem. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA