Zupa krem z brokułów

Zielony, pełen witamin oraz minerałów, pyszny krem z brokułów. Gotowy w parę minut!

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 20 minut

Wartość odżywcza na porcję: 115 kcal B: 13.1 g T: 4.4 g W: 5.1 g


SKŁADNIKI:


1 ząbek czosnku (sprawdź cenę)

2 łodygi selera naciowego

400 g brokułów

Pół pęczka pietruszki

Oliwa z oliwek (sprawdź cenę)

1 litr bulionu drobiowego

Ser ricotta (sprawdź cenę)


PRZYGOTOWANIE:


1. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Przytnij i z grubsza posiekaj seler naciowy oraz brokuły.

2. Drobno posiekaj pietruszkę zostawiając kilka liści do ozdobienia.

3. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni a następnie podsmaż czosnek i seler przez około 2-3 minuty. Dodaj brokuły i bulion.

4. Gotuj przez 5-10 minut a następnie zmiksuj zupę razem z pietruszką w robocie kuchennym.

5. Dopraw odrobiną soli morskiej i czarnego pieprzu. Serwuj z pestkami dyni, serem ricotta oraz listkami pietruszki. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA