Zielony, pełen witamin oraz minerałów, pyszny krem z brokułów. Gotowy w parę minut!

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 20 minut
Wartość odżywcza na porcję: 115 kcal B: 13.1 g T: 4.4 g W: 5.1 g
SKŁADNIKI:
1 ząbek czosnku (sprawdź cenę)
2 łodygi selera naciowego
400 g brokułów
Pół pęczka pietruszki
Oliwa z oliwek (sprawdź cenę)
1 litr bulionu drobiowego
Ser ricotta (sprawdź cenę)
PRZYGOTOWANIE:
1. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Przytnij i z grubsza posiekaj seler naciowy oraz brokuły.
2. Drobno posiekaj pietruszkę zostawiając kilka liści do ozdobienia.
3. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni a następnie podsmaż czosnek i seler przez około 2-3 minuty. Dodaj brokuły i bulion.
4. Gotuj przez 5-10 minut a następnie zmiksuj zupę razem z pietruszką w robocie kuchennym.
5. Dopraw odrobiną soli morskiej i czarnego pieprzu. Serwuj z pestkami dyni, serem ricotta oraz listkami pietruszki. Smacznego!