Doskonała przekąska dla dorosłych i dla dzieci. Mocno serowe, delikatnie chrupiące , idealne do piwa!

Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 30 minut
Wartość odżywcza na porcję: 139 kcal B: 3.1 g T: 9.4 g W: 11.1 g
SKŁADNIKI:
150 g masła (sprawdź cenę)
225 g mąki pszennej
75 g parmezanu (sprawdź cenę)
1/2 łyżeczki musztardy w proszku (sprawdź cenę)
1/2 łyżeczki papryki słodkiej (sprawdź cenę)
PRZYGOTOWANIE:
1. Rozgrzej piekarnik do 200ºC.
2. Wyłóż blachę do pieczenia papierem odpornym na tłuszcz i odłóż na bok.
3. Pokrój masło na małe kostki a następnie wrzuć do miski. Dodaj mąkę i wymieszaj razem.
4. Drobno zetrzyj parmezan a następnie dodaj 60 g do masy wraz z musztardą w proszku i papryką. Dodaj 1-2 łyżki wody aby masa dobrze się połączyła.
5. Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni tworząc prostokąt o grubości około 1 cm. Pokrój go w 1 cm patyczki i umieść na blasze do pieczenia.
6. Posyp pozostałym serem, odrobiną papryki i piecz przez 15 do 20 minut aż paluszki będą złote i chrupiące. Smacznego!