Super proste paluszki serowe

Doskonała przekąska dla dorosłych i dla dzieci. Mocno serowe, delikatnie chrupiące , idealne do piwa!

Ilość porcji: 16

Czas przygotowania: 30 minut

Wartość odżywcza na porcję: 139 kcal B: 3.1 g T: 9.4 g W: 11.1 g


SKŁADNIKI:


150 g masła (sprawdź cenę)

225 g mąki pszennej

75 g parmezanu (sprawdź cenę)

1/2 łyżeczki musztardy w proszku (sprawdź cenę)

1/2 łyżeczki papryki słodkiej (sprawdź cenę)


PRZYGOTOWANIE:


1. Rozgrzej piekarnik do 200ºC.

2. Wyłóż blachę do pieczenia papierem odpornym na tłuszcz i odłóż na bok.

3. Pokrój masło na małe kostki a następnie wrzuć do miski. Dodaj mąkę i wymieszaj razem.

4. Drobno zetrzyj parmezan a następnie dodaj 60 g do masy wraz z musztardą w proszku i papryką. Dodaj 1-2 łyżki wody aby masa dobrze się połączyła.

5. Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni tworząc prostokąt o grubości około 1 cm. Pokrój go w 1 cm patyczki i umieść na blasze do pieczenia.

6. Posyp pozostałym serem, odrobiną papryki i piecz przez 15 do 20 minut aż paluszki będą złote i chrupiące. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA