Piklowana rzodkiewka

Zastanawiacie się co można jeszcze wyczarować z rzodkiewki? Super szybkie pikle w sam raz na kanapki!

Czas przygotowania: 20 minut

Wartość odżywcza na porcję: 30 kcal B: 0.7 g T: 0.2 g W: 6.1 g


SKŁADNIKI:


Pęczek rzodkiewki

2 łyżki czerwonego octu winnego (sprawdź cenę)

2 łyżki cukru (sprawdź cenę)


PRZYGOTOWANIE:


1. Przytnij i drobno pokrój rzodkiewkę.

2. Wymieszaj w misce ocet winny z cukrem.

3. Do miski dodaj rzodkiewkę i dokładniej wymieszaj razem składniki. Dodaj szczyptę soli morskiej i zostaw do marynowania przez 10-15 minut. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA