Pasta ze szparagów

Czy można sobie wyobrazić bardziej wyjątkową pastę? Idealnie wiosenny smak w sam raz na wspaniałe rozpoczęcie dnia!

Ilość porcji: 10

Czas przygotowania: 10 minut

Wartość odżywcza na porcję: 157 kcal B: 1.6 g T: 16.2 g W: 1.1 g


SKŁADNIKI:


3 pęczki szparagów (sprawdź cenę)

3 łyżki gęstej śmietany (sprawdź cenę)


PRZYGOTOWANIE:


1. Odetnij twarde końcówki szparagów.

2. Szparagi należy zblanszować we wrzącej osolonej wodzie aż zmiękną, następnie wysuszyć.

3. Zmiksuj szparagi z gęstą śmietaną i dokładnie wymieszaj.

4. Dopraw solą morską i czarnym pieprzem do smaku. Wymieszaj jeszcze raz. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA