Mroczne devils on horseback

Pod tą tajemniczą nazwą skrywa się super prosta i bardzo smaczna przekąska ze śliwek i wędzonego boczku. Świetnie zastąpi czipsy i paluszki.

Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 30 minut

Wartość odżywcza na porcję: 94 kcal B: 3 g T: 7.5 g W: 4 g

SKŁADNIKI:

24 wędzone śliwki

24 całe migdały (sprawdź cenę)

Oliwa z oliwek (sprawdź cenę)

12 plastrów wędzonego boczku


PRZYGOTOWANIE:


1. Migdały należy zblanszować we wrzącej wodzie przez 45 sekund.

2. Zrób małe nacięcie w śliwkach. Migdały skrop oliwą i dopraw solą morską a następnie nadziej nimi śliwki.

3. Przekrój plastry boczku na pół a następnie zawiń każdą śliwkę. Ułóż przekąski na blasze do pieczenia.

4. Rozgrzej piekarnik do 190ºC. Piecz śliwki przez 15-20 minut aż boczek będzie chrupiący. Podawaj ciepłe. Smacznego!


ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA