Masło tuńczykowo - kaparowe

Najbardziej aromatyczne masełko na świecie. Idealne połączenie delikatnego tuńczyka z aromatycznymi kaparami sprawdzi się doskonale jako dodatek do kanapek. Skosztuj raz i pokochaj na całe życie.

Ilość porcji: 580 g

Czas przygotowania: 5 minut

Wartość odżywcza na porcję: 110 kcal B: 4.9 g T: 10 g W: 0.1 g


SKŁADNIKI:


2 anchois (sprawdź cenę)

1 łyżeczka kaparów (sprawdź cenę)

2 puszki tuńczyka w oliwie z oliwek (sprawdź cenę)

200 g masła (sprawdź cenę)


PRZYGOTOWANIE:


1. Posiekaj sardele. Tuńczyka i kapary odsącz z zalewy. Zblenduj wszystkie składniki w robocie kuchennym dodając masło aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Podawaj z pieczywem lub krakersami. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA