Mango lassi

Koktajl z mango w stylu indyjskim. Mocne orzeźwienie idealne do schłodzenia języka gdy zjadłeś o kilka kęsów chili za dużo!

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 10 minut

Wartość odżywcza na porcję: 77 kcal B: 5.2 g T: 0.1 g W: 12.7 g


SKŁADNIKI:


6 ziaren kardamonu (sprawdź cenę)

2 dojrzałe mango (sprawdź cenę)

500 ml jogurtu naturalnego (sprawdź cenę)

Miód (sprawdź cenę)

Lód


PRZYGOTOWANIE:


1. Zetrzyj w moździerzu ziarna kardamonu na drobny proszek.

2. Wytnij soczysty miąższ mango (im bardziej dojrzałe tym lepiej)

3. Włóż mango i wszystkie soki do blendera z jogurtem, kostkami lodu, 1 łyżką miodu i mielonym kardamonem.

4. Miksuj do uzyskania gładkiej struktury. Posmakuj i dodaj trochę miodu jeśli to konieczne. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA