Najszybszy i najlepszy przepis na wspaniały makaron linguine. Czy może być coś lepszego niż połączenie kaparów z pomidorami?Esencja Włoch na Waszych talerzach w zaledwie 15 minut.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza na porcję: 393 kcal B: 13 g T: 4.4 g W: 79.4 g
SKŁADNIKI:
400 g makaronu linguine lub spaghetti (sprawdź cenę)
Oliwa z oliwek (sprawdź cenę)
350 g passaty pomidorowej (sprawdź cenę)
5 łyżeczek kaparów (sprawdź cenę)
1 cytryna (sprawdź cenę)
Parmezan (sprawdź cenę)
PRZYGOTOWANIE:
1. Ugotuj linguine w garnku z wrzącą osoloną wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Patelnię ustaw na średnim ogniu i dodaj trochę oliwy a następnie dodaj passatę pomidorową i kapary. Do pomidorów drobno zetrzyj skórkę z połowy cytryny.
3. Gotuj na wolnym ogniu przez 5–7 minut a następnie dopraw do smaku solą morską i czarnym pieprzem.
4. Gdy linguine jest już al dente, odcedź go i wrzuć do sosu. Wszystko dokładnie wymieszaj.
5. Gotowy makaron nałóż na talerze, posyp startym parmezanem i odrobiną skórki z cytryny. Smacznego!