Makaron z kaparami i pomidorami

Najszybszy i najlepszy przepis na wspaniały makaron linguine. Czy może być coś lepszego niż połączenie kaparów z pomidorami?Esencja Włoch na Waszych talerzach w zaledwie 15 minut.

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 15 minut

Wartość odżywcza na porcję: 393 kcal B: 13 g T: 4.4 g W: 79.4 g


SKŁADNIKI:


400 g makaronu linguine lub spaghetti (sprawdź cenę)

Oliwa z oliwek (sprawdź cenę)

350 g passaty pomidorowej (sprawdź cenę)

5 łyżeczek kaparów (sprawdź cenę)

1 cytryna (sprawdź cenę)

Parmezan (sprawdź cenę)


PRZYGOTOWANIE:


1. Ugotuj linguine w garnku z wrzącą osoloną wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Patelnię ustaw na średnim ogniu i dodaj trochę oliwy a następnie dodaj passatę pomidorową i kapary. Do pomidorów drobno zetrzyj skórkę z połowy cytryny.

3. Gotuj na wolnym ogniu przez 5–7 minut a następnie dopraw do smaku solą morską i czarnym pieprzem.

4. Gdy linguine jest już al dente, odcedź go i wrzuć do sosu. Wszystko dokładnie wymieszaj.

5. Gotowy makaron nałóż na talerze, posyp startym parmezanem i odrobiną skórki z cytryny. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA