Dymna margarita z jabłkowym cydrem

Drink na bazie mezcalu lub tequili z dodatkiem likieru pomarańczowego i cydru. Całość dopełnia odrobina soku z limonki, syrop klonowy i super efektowne dodatki.

Ilość porcji: 1

Czas przygotowania: 5 minut

Wartość odżywcza na porcję: 246 kcal

SKŁADNIKI:

Cukier cynamonowy i sól w płatkach do przyozdobienia

60 ml mezcalu lub tequili

15 ml likieru pomarańczowego

125 ml cydru jabłkowego

Sok z 1/2 limonki

1 łyżeczka syropu klonowego

Plasterki jabłka i kora cynamonu


PRZYGOTOWANIE:


1. Nasmaruj krawędzie szklanki limonką i posyp mieszanką cukru cynamonowego i soli w płatkach.

2. W shakerze połącz mezcal, likier pomarańczowy, cydr, syrop klonowy i sok z limonki. Dodaj lód i wstrząśnij aby wszystkie składniki się wymieszały. Przecedź do szklanki i udekoruj plasterkami jabłka, rozmarynem i korą cynamonu. Dla efektu WOW podpal cynamon. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA