Caipirinha z marakują

Macie ochotę na odrobinę słonecznej Brazylii? Dziś wieczorem zawita u Was na stołach w połączeniu z egzotyczną marakują.

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 5 minut


SKŁADNIKI:


3 limonki (sprawdź cenę)

4 łyżki cukru trzcinowego (sprawdź cenę)

75 ml cachaça

1 marakuja

Kruszony lód


PRZYGOTOWANIE:


1. Pokrój limonki na ćwiartki. Dwa kawałki zostaw na później.

2. Umieść limonki i cukier w shakerze, mieszaj przez klika minut aż cukier prawie się rozpuści.

3. Dodaj cachaça a następnie przekrój marakuję na pół i dodaj większość miąższu.

4. Napełnij shaker kruszonym lodem i energicznie potrząsaj przez minutę.

5. Wlej koktajl do dwóch szklanek i w razie potrzeby uzupełnij lodem.

6. Udekoruj kawałkami limonki i resztą pulpy z marakui. Smacznego!

ZAPISZ SIĘ DO POSIEKANEGO NEWSLETTERA

ABY OTRZYMAĆ WYJĄTKOWE PRZEPISY PROSTO NA SWOJEGO MAILA