Macie ochotę na odrobinę słonecznej Brazylii? Dziś wieczorem zawita u Was na stołach w połączeniu z egzotyczną marakują.

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 5 minut
SKŁADNIKI:
3 limonki (sprawdź cenę)
4 łyżki cukru trzcinowego (sprawdź cenę)
75 ml cachaça
1 marakuja
Kruszony lód
PRZYGOTOWANIE:
1. Pokrój limonki na ćwiartki. Dwa kawałki zostaw na później.
2. Umieść limonki i cukier w shakerze, mieszaj przez klika minut aż cukier prawie się rozpuści.
3. Dodaj cachaça a następnie przekrój marakuję na pół i dodaj większość miąższu.
4. Napełnij shaker kruszonym lodem i energicznie potrząsaj przez minutę.
5. Wlej koktajl do dwóch szklanek i w razie potrzeby uzupełnij lodem.
6. Udekoruj kawałkami limonki i resztą pulpy z marakui. Smacznego!